top of page
Search
  • Writer's pictureΠερικλής Ανβάρ

11+2 λόγοι για να επενδύσετε σε ενδοστοματικό scanner!

Updated: Jan 18, 2021

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά ώστε να μας παρέχει τη δυνατότητα να έχουμε αξιόπιστα ψηφιακά "αποτυπώματα".

Αυτά τα ψηφιακά μέτρα μπορεί ο οδοντίατρος είτε να τα στείλει στον τεχνίτη του στο εργαστήριο όπου αυτός θα κατασκευάσει οποιαδήποτε εργασία χρειαστεί, είτε να κατασκευάσει ο οδοντίατρος απ' ευθείας στην ίδια συνεδρία τη τελική εργασία.

Φυσικά ανάλογα με τη ποιότητα της λήψης του αποτυπώματος και τον εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί στο ιατρείο υπάρχουν διαφορετικές δυνατότητες!

Αντίστοιχα ποικίλουν και τα οφέλη που αποκομίζει ο οδοντίατρος από την όλη διαδικασία.


Σε κάθε περίπτωση, όταν το ιατρείο λαμβάνει ψηφιακά αποτυπώματα επωφελείται από

  • Πιο συνεργάσιμους ασθενείς. Σε κανέναν δεν αρέσει η κλασσική διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων με δισκάριο! Δεν είναι λίγοι αυτοί που διστάζουν ή καθυστερούν να ξεκινήσουν μια αποκατάσταση σκεπτόμενοι τη ταλαιπωρία της αποτύπωσης. Φυσικά υπάρχουν και ασθενείς που δεν αντέχουν καν τη διαδικασία και αναγκαστικά ταλαιπωρούν και τον εαυτό τους και το γιατρό! Με τη ψηφιακή αποτύπωση η ταλαιπωρία απλά ΔΕΝ υπάρχει! Ακόμα και ο πλέον αγχώδης ασθενής παραμένει χαλαρός και ξεκούραστος. Ακόμα και η ταλαιπωρία της πούδρας, έχει εξαλειφθεί από τα σύγχρονα ενδοστοματικά scanners.

 

Το Omnicam ήταν το πρώτο scanner που δεν απαιτούσε τη χρήση πούδρας, ενώ το Primescan δεν τη χρειάζεται σε καμία περίπτωση, ούτε καν σε μεταλλικές - γυαλιστερές επιφάνειες.

 
  • Καινούργιους ασθενείς. Η παγκόσμια εμπειρία έχει δείξει ότι ασθενείς που αναζητούν οδοντίατρο στη πλειοψηφία τους προτιμούν κάποιον που εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους, ειδικά όταν αφορά την ευκολία και την άνεση των ασθενών. Η ψηφιακή αποτύπωση είναι εντυπωσιακή στην εφαρμογή της και οι ασθενείς σας θα τη προτείνουν στο κύκλο τους πολύ πιο εύκολα αφού είναι μια ευχάριστη εμπειρία.

  • Ευκολότερη αποδοχή σχεδίου θεραπείας. Ο γιατρός σε 1-2 λεπτά από το ξεκίνημα της αποτύπωσης μπορεί να δείξει στον ασθενή του σε μια μεγάλη οθόνη σε 3D την κατάσταση του στόματος του, να περιστρέψει να μεγεθύνει να εστιάσει το ψηφιακό εκμαγείο με πολύ εντυπωσιακό τρόπο και να σβήσει κάθε αμφιβολία για το προτεινόμενο πλάνο θεραπείας.


Primescan Chairside Dentistry, ενδοστοματικό scanner

  • Καθαριότητα και απολύμανση. Εξαλείφοντας από τη καθημερινότητα μια σειρά από αντικείμενα (πιστόλι & φύσιγγα αποτυπωτικού, βαζάκια ή συσκευές ανάμειξης, ρύγχη ανάμειξης, δισκάρια κ.ά.), γίνεται πολύ απλή, πολύ γρήγορη και απίστευτα οικονομική η διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης ανάμεσα στα ραντεβού! Αρκεί ένα πέρασμα με απολυμαντικό μαντηλάκι ή αλλαγή του καλύμματος στο ρύγχος του scanner και είστε έτοιμοι. Τόσο απλά!


 

Η καινοτομία της Cerec με τα τροχήλατα κλειστού τύπου (είναι εγκεκριμένα ως Medical Device), που εμπεριέχουν υπολογιστή, 21,5" οθόνη αφής και ενδοστοματικό scanner, είναι ότι όλο το τροχήλατο το απολυμαίνεις σε δευτερόλεπτα! Χωρίς συμβιβασμό στην ασφάλεια ακόμα και στη εποχή του Covid! Σε αντίθεση με συσκευές laptop.

 

  • Μικρότερο κόστος σε υλικά. Είναι αλήθεια ότι καθημερινά αναζητάμε τρόπους να αυξήσουμε τη κερδοφορία μας. Μια ολόκληρη οικογένεια υλικών πλέον καθίσταται περιττό έξοδο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύετε σε πολύ ακριβά αποτυπωτικά ή να συμβιβάζεστε με φθηνότερες λύσεις, συχνά εις βάρος της ποιότητας της δουλειάς σας.


 

Επιπλέον οικονομικό όφελος έχετε από την έλλειψη ετήσιας συνδρομής για τη χρήση του λογισμικού! Τουλάχιστον στις λύσεις που προσφέρει η Dentsply-Cerec. Όλα τα προγράμματα της εταιρείας μετά την πρώτη αγορά είναι δωρεάν για πάντα.


 

  • Βελτίωση ικανοτήτων του οδοντιάτρου. Η ευκολία και ταχύτητα σάρωσης, σε συνδυασμό με την αμεσότητα και τη πολύ μεγάλη μεγέθυνση, επιτρέπει στον οδοντίατρο να "ελέγξει" τα τροχίσματα του. Το λογισμικό επίσης υποδεικνύει σημεία που χρίζουν προσοχής όπως όρια, υποσκαφές, μικρή απόσταση από ανταγωνιστές κ.ά. Έτσι ο κλινικός μπορεί πολύ γρήγορα να προσαρμόσει και να βελτιώσει τις τεχνικές του!

  • Χρωματοληψία. Τα σύγχρονα ενδοστοματικά scanner, υποστηρίζουν τον οδοντίατρο ΚΑΙ με την αξιόπιστη λήψη χρώματος. Στις τελευταίες εκδόσεις το Cerec Connect (Primescan & Omnicam) για παράδειγμα διαβάζει και δίνει το χρώμα σε αντιστοιχία Vita Classic ή Vita 3D-Master.




  • Αρχείο ασθενών. Ένα ψηφιακό αποτύπωμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αρχείο στον υπολογιστή. Άρα μπορείτε πανεύκολα να διατηρείτε για χρόνια χιλιάδες αποτυπώματα όλων των ασθενών σας, στο σκληρό σας δίσκο. Είναι συνηθισμένο σε ιατρεία που έχουν scanner, η πρώτη δουλειά να είναι η ψηφιακή αποτύπωση. Ανεξάρτητα του αν θα γίνει προσθετική εργασία. Απλά καταγράφει και αποθηκεύει ο γιατρός την εικόνα του ασθενή, και με τη βοήθεια της προχωράει στη διάγνωση και επεξήγηση στον ασθενή.

  • Επανάληψη εργασιών. Στη περίπτωση που κάτι δε πάει καλά με τη προσθετική για ποικίλους λόγους και χρειαστεί επανάληψη δεν χρειάζεται να ξανακαλέσετε τον ασθενή και να τον ταλαιπωρήσετε για να ξαναπάρετε μέτρα. Το ψηφιακό μέτρο είναι στο αρχείο σας ( ή/και στο τεχνίτη) έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε! Και αν για κάποιο λόγο πρέπει να ξαναπάρετε μέτρο η όλη διαδικασία είναι απίστευτα απλή και εύκολη για σας και τον ασθενή σας!

  • Επιλογή συνεργατών. Αφού δεν υπάρχει η ανάγκη της αποστολής δέματος με τα αποτυπώματα στο εργαστήριο, πλέον μπορείτε να συνεργαστείτε και με εργαστήρια πολύ μακριά από την έδρα σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλετε ηλεκτρονικά με email, ή μέσω ασφαλούς και γρήγορης πλατφόρμας (Cerec Connect) το ψηφιακό αποτύπωμα σε οποιοδήποτε εργαστήριο στο πλανήτη! Έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε χειρουργικούς ή ορθοδοντικούς νάρθηκες ή νάρθηκες άπνοιας ή απλές στεφάνες από οποιονδήποτε κατασκευαστή στο κόσμο!


 

Σημαντικός παράγοντας είναι εδώ η συμβατότητα του αρχείου με τις εργαστηριακές πλατφόρμες ! Στη Cerec υπάρχει απόλυτη συμβατότητα με οποιοδήποτε σχεδιαστικό και με αρχεία τύπου .STL αλλά και μέσω του Connect Inbox με απευθείας εξαγωγή σε αρχεία συμβατά με τις πιο διαδομένες σχεδιαστικές εφαρμογές!

 

  • Διευρυμένες ενδείξεις. Όπως καταλάβατε πλέον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις εργασίες που μπορεί να αναλάβει το ιατρείο. Οι επιλογές είναι πολλές πέραν των κλασσικών. Για παράδειγμα μπορεί να παραγγέλνει ή να εκτυπώνει σε 3D εκτυπωτή, εκμαγεία μελέτης, ή να παρέχει στους ασθενείς του πιο οικονομικά και αξιόπιστα κάθε είδους νάρθηκα, όπως ορθοδοντικούς (Invisalign, Suresmile, κλπ). Παράλληλα μπορεί να συνδυάζει τα ψηφιακά δεδομένα από CBCT με τη σάρωση από το Primescan ώστε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα σε περιστατικά με εμφυτεύματα. Η λίστα επιλογών είναι πολύ μεγάλη...!

Υπάρχει φυσικά και το σενάριο όπου στο ιατρείο εκτός από το scanner υπάρχει επιπλέον και κοπτικό και φούρνος. Οπότε λέμε ότι εφαρμόζει One Visit Dentistry. Ή αλλιώς Chairside Dentistry, ή Οδοντιατρική Μιας Επίσκεψης.

Πολύ απλά είναι η δυνατότητα που δίνεται στους ασθενείς να φύγουν με ολοκληρωμένη τη τελική εργασία μόνο σε ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, χωρίς τη μεσολάβηση εργαστηρίου. Χωρίς κανένα συμβιβασμό στην αισθητική ή στη ποιότητα μπορείτε να κόψετε από ειδικούς κύβους τη τελική (ή τη προσωρινή) στεφάνη ή γέφυρα από τα ίδια υλικά που κόβονται και στο εργαστήριο. Χωρίς πήγαινε - έλα του ασθενή, χωρίς σπατάλη χρόνου και χωρίς το κόστος του εργαστηρίου!



Τότε επιπλέον στα οφέλη προστίθενται και :

  • Μεγάλο οικονομικό όφελος. Αφού δεν μεσολαβεί εργαστήριο, τα λεφτά που θα δίνατε σαν αμοιβή εκεί, τώρα μένουν στη τσέπη σας. Αν και υπάρχει μεγάλη απόκλιση στις τιμές που πληρώνουν οι γιατροί για κάθε στεφάνη emax ή ζιρκονίου (καταγράφονται τιμές από 70€-120€ ανα στεφάνη) το σύνολο κάθε χρόνο είναι πολύ σημαντικό! Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόσβεση του κόστους αγοράς του εξοπλισμού γίνεται στα 3-4 χρόνια κατά μέσο όρο. (Συνυπολογίζοντας όλα τα οικονομικά οφέλη και το κόστος χρήσης από την εφαρμογή της ψηφιακής ροής)

  • Αύξηση της προσθετικής. Έχοντας στη διάθεσή σας το υπέρ-όπλο της άμεσης λύσης, σας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσετε τα περιστατικά των προσθετικών αποκαταστάσεων έναντι των μεγάλων εμφράξεων με ρητίνη. Είναι πιο εύκολο να συμφωνήσει επιτόπου ο ασθενής στη λύση του ενθέτου ή επενθέτου αντί της έμφραξης αφού δε θα χρειαστεί να κάνει επιπλέον ραντεβού. Αρκεί φυσικά να παρουσιάσει ο γιατρός με ωραίο τρόπο τα πλεονεκτήματα της μεθόδου. Παράλληλα απλές στεφάνες, όψεις και γενικά εργασίες που είτε λόγω κόστους είτε λόγω ταλαιπωρίας τις αποφεύγανε οι ασθενείς, τώρα εάν θέλει ο γιατρός μπορεί να τις παρέχει με μεγάλη ευκολία και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για το ιατρείο!

Φυσικά η εφαρμογή των παραπάνω δεν είναι μονόδρομος για όλα τα ιατρεία, ούτε ταιριάζει στη λογική όλων των οδοντιάτρων. Το δίλλημα όμως πλέον είναι υπαρκτό όπως και τα οφέλη. Αξίζει να εξερευνήσει κάποιος τις δυνατότητες που παρέχονται και γιατί όχι να τα δεί στη πράξη.

Στην Memodent υπάρχει η δυνατότητα live παρουσίασης της γκάμας των προϊόντων Cerec Primescan, Primemill, Speedfire, οπου μπορείτε κατόπιν ραντεβού να τα γνωρίσετε από κοντά.

Επίσης μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα από τα σχετικά σεμινάρια - παρουσιάσεις που διοργανώνουμε. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην αρχική σελίδα στη φόρμα ενδιαφέροντος και θα λαμβάνετε ενημερώσεις σε τακτά διαστήματα.

Φυσικά μπορείτε να με καλέσετε και στο 6943 297 450, λέγομαι Ανβάρ Περικλής και είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.




bottom of page